• ZOOM TOGOSHI GINZA image1
  • ZOOM TOGOSHI GINZA image2
  • ZOOM TOGOSHI GINZA image3
  • ZOOM TOGOSHI GINZA image4
  • ©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

Work #82

ZOOM TOGOSHI GINZA

Liked 43
ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail1

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail2

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail3

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail4

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail5

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail6

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail7

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail8

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail9

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail10

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail11

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail12

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail13

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail14

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

ZOOM TOGOSHI GINZA thumbnail15

©Photo: KIDANI MOTOKAZU, KOP

Akira Koyama / KEY OPERATION INC./ARCHITECTS

Architect

Akira Koyama

KEY OPERATION INC./ARCHITECTS

Location of construction
Shinagawa-ku, Tokyo, Japan
Year of construction
2018
Categories
Condominiums , Commercial buildings

Nine-story flat is located near Togoshi Ginza Shopping Area. We studied maximum effective usage in an area of 500 square meters. The building is located in Low-rise building within residential districts and High-rise building within neighborhood commercial districts. The third, fourth, and fifth-floor are recessed in accordance with sun shadow control volumetric calculation.
As the building stands out from the surrounding area of Low-rise buildings, we studied the mitigation of oppression against the neighborhood. The verticality of the volume is mitigated with the visually enhanced horizontal slabs.
The Balustrades, the suitably angled vertical flat bars, blocks someone’s gaze from the street and hides the external air-conditioning unit on the terrace. The allocation of the balustrades defines the openness / closedness and creates the ever-changing façade.