• Reno-K (Renovation) image1
  • Reno-K (Renovation) image2
  • Reno-K (Renovation) image3
  • Reno-K (Renovation) image4
  • ©Photo: Yasuno Sakata

Work #58

Reno-K (Renovation)

Liked 43
Reno-K (Renovation) thumbnail1

©Photo: Yasuno Sakata

Reno-K (Renovation) thumbnail2

©Photo: Yasuno Sakata

Reno-K (Renovation) thumbnail3

©Photo: Yasuno Sakata

Reno-K (Renovation) thumbnail4

©Photo: Yasuno Sakata

Reno-K (Renovation) thumbnail5

©Photo: Yasuno Sakata

Reno-K (Renovation) thumbnail6

©Photo: Yasuno Sakata

Reno-K (Renovation) thumbnail7

©Photo: Yasuno Sakata

Reno-K (Renovation) thumbnail8

©Photo: Yasuno Sakata

Reno-K (Renovation) thumbnail9

©Photo: Yasuno Sakata

Reno-K (Renovation) thumbnail10

©Photo: Yasuno Sakata

Hitoshi Saruta / CUBO design architect

Architect

Hitoshi Saruta

CUBO design architect

Location of construction
Okazaki City, Aichi, Japan
Year of construction
2017
Categories
Houses/Villas

This is a renovation project of a whole house which the client has lived in since childhood and received it from their parents. While hesitating to dramatically change the place of various memories, we aimed at making it as hotel’s lounge by leaving composition of the existing house. We decided to keep windows and opening to harmony with the façade and garden which the garden has been landscaped with care by parents. In order to make beautiful sequence from interior to the garden, we carefully design floor material and control ceiling height as zoning for each spaces. In addition, the selection of a profound sense of materials and lighting plan which leads silent mood makes the garden stand out. We also designed a dining table, and proposed a selection of furniture in this project.

Date of Completion: August, 2017
Principal Use: Residence
Structure: RC
Total Floor Area: 312.97m²
Period: 2016.8 to 2017.8