• NICCA INNOVATION CENTER image1
  • NICCA INNOVATION CENTER image2
  • NICCA INNOVATION CENTER image3
  • NICCA INNOVATION CENTER image4
  • ©Photo: Takahiro Arai

Work #7

NICCA INNOVATION CENTER

Liked 43
NICCA INNOVATION CENTER thumbnail1

©Photo: Takahiro Arai

NICCA INNOVATION CENTER thumbnail2

©Photo: Takahiro Arai

NICCA INNOVATION CENTER thumbnail3

©Photo: Takahiro Arai

NICCA INNOVATION CENTER thumbnail4

©Photo: Takahiro Arai

NICCA INNOVATION CENTER thumbnail5

©Photo: Takahiro Arai

NICCA INNOVATION CENTER thumbnail6

©Photo: Takahiro Arai

NICCA INNOVATION CENTER thumbnail7

©Photo: Takahiro Arai

NICCA INNOVATION CENTER thumbnail8

©Photo: Takahiro Arai

NICCA INNOVATION CENTER thumbnail9

©Photo: Takahiro Arai

NICCA INNOVATION CENTER thumbnail10

©Photo: Takahiro Arai

NICCA INNOVATION CENTER thumbnail11

©Photo: Takahiro Arai

Tetsuo Kobori / Tetsuo Kobori Architects

Architect

Tetsuo Kobori

Tetsuo Kobori Architects

Location of construction
Fukui, Japan
Year of construction
2017
Categories
Office buildings

In designing this facility, we felt the need to release researchers from confinement of individual “experiment” activities and create a community of practice where they come into direct contact with others and mutually inspire each other, and we thought that it should be “open” in every sense. For this reason, we exposed experiment rooms hidden behind closed walls, enclosed them with glass, and placed a common space (the “Common”) in the center. The glass-clad experiment rooms, visually and physically easily accessible, connect seamlessly and create an integrated research community while facilitating fast-paced interactions. The “Common” is a space where people, natural environment, activities, and experiment apparatus and equipment constantly keep changing. We are planning to hold a bazaar, the second floor and the third floor of the “Common” in the future and actively open the facility to public.