• A House with an Ocean View in Izu image1
  • A House with an Ocean View in Izu image2
  • A House with an Ocean View in Izu image3
  • A House with an Ocean View in Izu image4
  • ©Photo: Stirling Elmendorf

Work #38

A House with an Ocean View in Izu

Liked 43
A House with an Ocean View in Izu thumbnail1

©Photo: Stirling Elmendorf

A House with an Ocean View in Izu thumbnail2

©Photo: Stirling Elmendorf

A House with an Ocean View in Izu thumbnail3

©Photo: Stirling Elmendorf

A House with an Ocean View in Izu thumbnail4

©Photo: Stirling Elmendorf

A House with an Ocean View in Izu thumbnail5

©Photo: Stirling Elmendorf

A House with an Ocean View in Izu thumbnail6

©Photo: Stirling Elmendorf

A House with an Ocean View in Izu thumbnail7

©Photo: Stirling Elmendorf

A House with an Ocean View in Izu thumbnail8

©Photo: Stirling Elmendorf

A House with an Ocean View in Izu thumbnail9

©Photo: Stirling Elmendorf

Mika Hiraoka / Hiraoka Architects

Architect

Mika Hiraoka

Hiraoka Architects

Takahiro Hiraoka / Hiraoka Architects

Architect

Takahiro Hiraoka

Hiraoka Architects

Location of construction
Shizuoka Prefecture, Japan
Year of construction
2017
Categories
Houses/Villas

The site the client had found was on a hilltop with a panoramic nature view in Izu Peninsula.
The living space needed to be raised onto the second floor level in order to enjoy the ocean view.
The house was designed to place a transparent structure on rock boxes which look like fortresses.
On the second floor, you can see the sky through the glass panels, whereas on the first floor, the eyes are lead to the greenery peaking between the rock boxes.
The rock boxes on the first floor are utilized as the entrance and storage space.
The den is situated halfway up the stairs and the height of the desk in the den is on a level with the height of the balcony floor, which allows you to enjoy a different view from the lower-than-the-ordinary viewpoint.
On the second floor, both sides - facing southeast and northwest - of the walls are glass-sided, providing a panoramic view of the rise and fall of the sun as well as the change of seasons.
The private area of the house is located in the center, away from the windows at both sides, ensuring that essential facilities for living would not obstruct the great view.
Different views can be seen depending on where you are in the house, and the view would shift as time passes by.

Architects: Takahiro & Mika Hiraoka, Hiroaki Mizobuchi from Hiraoka Architects
Architectural Design staff: Hiroaki Mizobuchi
Structural Designer: Jyunzo Harada from Steradian Associates
Construction−−−
ARCHITECTS STUDIO JAPAN INC. Shinagawa Studio [AT International Inc. ]
Construction Method−−
Main Construction: mixed structure [1st floor: wall type reinforced concrete structure, 2nd floor: timber structure]