• JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC image1
  • JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC image2
  • JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC image3
  • JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC image4
  • ©Photo: Stirling Elmendorf

Work #40

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC

Liked 43
JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail1

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail2

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail3

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail4

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail5

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail6

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail7

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail8

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail9

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail10

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail11

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail12

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail13

©Photo: Stirling Elmendorf

JOSAKI DENTAL. GARDEN CLINIC thumbnail14

©Photo: Stirling Elmendorf

Mika Hiraoka / Hiraoka Architects

Architect

Mika Hiraoka

Hiraoka Architects

Takahiro Hiraoka / Hiraoka Architects

Architect

Takahiro Hiraoka

Hiraoka Architects

Location of construction
Osaka City, Osaka, Japan
Year of construction
2016
Categories
Commercial buildings , Medical facilities

Dr. Honjo, the owner, had been operating a popular dental office in a building for many years. He acquired a large plot of land in front of the current office to make a dental clinic with a new concept.

The owner made high-end requests for dental office architecture: separating the traffic line between patients and staff, thorough private examination rooms, arrangement that enables patients to see the work of the staff, and having patients enjoy walking in the building.

When we tried to separate the traffic line in a dental clinic, we found that patients facing the corridor only saw the door of the examination room, which was a problem. To solve this problem, we designed a structure in which a courtyard is placed between the private examination rooms so that patients can see plants or the sky. The corridor connecting the examination rooms naturally becomes long, and patients walk a wide area in the clinic while seeing plants and the town by turn. From the waiting room just like lobby in a hotel, patients can take a look at the traffic line of the staff and the dental laboratory. If they move vertically, they can see the change in scenery overlapped in a complex manner through the atrium.

For the appearance, we designed the form emphasizing the length of the structure in which the long frame of the corridor enclosed a box consisting of individual examination rooms. Thus, the building acquired a dignified public atmosphere, which is not usual for a private clinic. It gives a vivid impression to the town and becomes a starting point to activate the surrounding environment. Also, this building seems to greatly inspire his colleague dentists.

Architectural Design staff: Hiroaki Mizobuchi
Structure design: Junzo Harada/ Steradian Associates
Equipment design: Masahiro Omori/ Sokensha Equipment Design
Lighting plan: Light K.K.
Construction: Sendou Komuten Co., Ltd.

Posted in NEW DENTAL CLINIC DESIGN