• CIC Tokyo image1
  • CIC Tokyo image2
  • CIC Tokyo image3
  • CIC Tokyo image4
  • ©Photo: Takahiro Arai

Work #87

CIC Tokyo

Liked 43
CIC Tokyo thumbnail1

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail2

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail3

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail4

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail5

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail6

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail7

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail8

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail9

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail10

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail11

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail12

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail13

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail14

©Photo: Takahiro Arai

CIC Tokyo thumbnail15

©Photo: Takahiro Arai

Tetsuo Kobori / Tetsuo Kobori Architects

Architect

Tetsuo Kobori

Tetsuo Kobori Architects

Location of construction
Tokyo, Japan
Year of construction
2020
Categories
Commercial buildings , Office buildings

CIC (Cambridge Innovation Center) is a company that provides workspaces, communities and services for business growth and global expansion to various start-up companies. CIC has innovation centers in eight cities around the world, and the Tokyo CIC is a project which creates its first base in Asia in Japan. We wanted to create an available place (a place which people can easily utilize) in the strong square grid called Toranomon Hills Business Tower.

As a place for startups, we were inspired by a natural system of CELLs that repeat growth and division, and created a space where “CELLs = private rooms” are organically connected. As a result of connecting the CELLs sometimes corridor or a large private room is formed. There is no single private room of the same size and shape, and corridor paths with no direct visibility continue while refracting. By interspersing ROJI CORNER in the corridor area, new discoveries and chances of an encounter are born alike in back alleys of a city. ROJI CORNER becomes a hub of loose and accidental connections, and is a place similar to these back alleys, that can be used in various styles such as working alone or having meetings as well as a place for relaxing and casual talks. The work style in which users move in various ways shows the possibility of PBW (project-based working) that functions for each project and is considered to be one of the spatial configurations that accelerate future innovation.

Architect / CIC + Tetsuo Kobori Architects
Construction / Mori Building

Design area / 8,637.8㎡(15F:4,318.9㎡、16F:4,318.9㎡)